* Slika je informativnog karaktera

ZAJIC  VITA PLUS 300G LUKENA

ZAJIC VITA PLUS 300G LUKENA

Pakovanje: 300 g

Robna marka: Zajic

Šifra proizvoda:8606012145740

Zemlja porekla: Republika Srbija

Cena: 465,00 rsd

Dostupnost: Dostupan za poručivanje

-

1

+

Nutritivne vrednosti (na 100g)
  • Neto težina:
    • 300 g
  • Energetska vrednost (na 100g) :
    • 1667KJ /398 kcal
  • Masti:
    • 9 g
  • od kojih zasićene masne kiseline:
    • 1,4 g
  • Ugljeni hidrati:
    • 63 g
  • od kojih šećeri:
    • 9,9 g
  • Proteini:
    • 16 g
  • Vlakna:
    • 0,5 g
  • So:
    • 1,9 g
  • Alergen info:
    • soja ,tragovi glutena

Opis proizvoda:

Primena proizvoda

ZAJIC VITA PLUS je biljni napitak od soje koji se koristi kao zamena za mleko, a odlikuje ga visoka nutritivna vrednost, kao i to da se veoma lako vari u organizmu. Raznolika i uravnotežena ishrana jedan je od najvažnijih faktora koji utiču na ukupno blagostanje organizma. Biljni napitak je dugotrajno, sterilizovano i homogenizovano sojino mleko u prahu vrhunskog kvaliteta. Proizveden je od genetski nemodifikovanog zrna soje. Izuzetno je prijatnog ukusa. Uključivanje  biljnog napitka od soje u prahu u ishranu donosi mnogobrojne prednosti:  Soja sadrži sve esencijalne amino-kiseline i njeni proteini se mogu meriti sa proteinima životinjskog porekla. Ove aminokiseline organizam ne stvara sam, već se moraju uzimati preko hrane. Soja je po mišljenju nutricionista idealna kada je u pitanju unos aminokiselina i zdravih masnoća. Proteini soje deluju na snižavanje lipida, kao i antiaterogeno (Soja utiče na povećanje dobrog HDL holesterola i smanjuje nivo lošeg – LDL, što znači da sprečava taloženje masti na zidovima krvnih sudova, a samim tim i nastanak kardiovaskularnih oboljenja), antioksidativno, antikancerogeno i antiosteoporotski.  Odličan je izvor vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (pantotenske kiseline) i B11 (folne kiseline), a bogata je i mineralima: kalijumom, gvožđem, sumporom, manganom, natrijumom, molibdenom, bakrom, borom, jodom, kobaltom i cinkom. Karakteristična je po povoljnom odnosu kalcijuma i fosfora, sadrži čak 85% nezasićenih masnih kiselina i veću količinu fitoestrogena, biljnih hormona.  Soja je poznata po sadržaju vitamina E, posebno tokoferola. Vitamin E u soji ima važnu ulogu u održavanju zdravlja ćelijskih membrana, čime doprinosi integritetu i funkciji ćelija u organizmu. .Sadrži više proteina od sira, mleka, pasulja, graška, mesa i ribe. Zbog toga je omiljena hrana sportistima, ljudima koji su izloženi teškim fizičkim radovima, vegeterijancima i osobama kojima su meso i životinjski proizvodi zabranjeni za ishranu.